Hem Okategoriserade WSP rankas högt av personalen

WSP rankas högt av personalen

wps
HR- och kommunikationsdirektören Maria Lindfelt.

WSP:s strukturarbete ger resultat. Under flera år har företaget klättrat i rankingar som Karriärbarometern och dessutom har HR- och kommunikationsdirektören Maria Lindfelt nominerats till årets personaldirektör av Universum Global.

– Jag är stolt och glad över nomineringen och att vårt arbete ger resultat och uppmärksammas. Det är ett systematiskt och omfattande arbete som jag drivit tillsammans med chefer, alla medarbetare och medarbetare i mina team, säger Maria Lindfelt.

WSP är ett konsultbolag inom samhällsbyggarsektorn med fokus på teknik och analys. Företaget har över 45 000 medarbetare på 550 kontor i 40 länder och drygt 4000 av dessa medarbetare finns i Sverige på ett 50-tal arbetsplatser.

– Det är många som varit delaktiga i att driva, förändra och inte minst uppmärksamma och stärka allt det bra som redan finns inom WSP. Vi är en arbetsplats med ett starkt och naturligt samhällsengagemang, vilket uppskattas av de som jobbar hos oss och samtidigt attraherar möjliga nya kollegor, säger Maria Lindfelt.

WSP rekryterar i snitt 1000 nya medarbetare om året men har ändå lyckats ökat den höga interna rankingen. Bolagets varumärkesarbete avspeglar sig i värderingar, riktlinjer på arbetsgivarvarumärket. Kärnan har enligt WSP varit att bygga på det som redan finns naturligt inom företaget samtidigt som det blivit tydligare vad bolaget står för idag och vart det är på väg.

– Vi växer organiskt med tvåsiffriga tal – det är fantastiskt i en bransch där det är svårt att rekrytera rätt kompetens. En av våra vägledande principer är att vi ger medarbetarna mandat, det sitter inte någon på huvudkontoret som talar om hur du ska göra ditt jobb. Du får befogenheter och ansvar och det är inte alltid självklart i ett företag – det manöverutrymmet är värdefullt, säger Maria som får veta om hon utses till Årets personaldirektör i början av nästa år.

Samtidigt fortsätter WSP att klättra i KarriärBarometern, en årlig attitydmätning bland unga och verksamma ingenjörer. WSP tar sjunde platsen bland högskoleingenjörer och nionde bland civilingenjörer vilket innebär att företaget går framåt för fjärde året i rad.

– Riktigt roligt att vi fortsätter att klättra. Det visar att vad vi gjort hittills har varit rätt och bevisar att vi ska fortsätta på den inslagna vägen, säger Maria Lindfelt.