Hem Betongbruden Långkörning på landet

Långkörning på landet

betongbruden

Jag har varit på min gamla hemmafabrik och kört ett par dagar, väldigt trevligt att få komma dit. Dagen började med några snabba lass till närliggande byggen och sedan lunch. Efter lunch fick jag en alldeles perfekt körning. Till att börja med var det rätt långt till kunden, 44 minutera körtid och redan där blir jag glad för jag gillar när det blir lite körning. Trots strax över tio år i en lastbilshytt så är det fortfarande roligt att köra.

Fixade en kopp te medan jag fck bilen lastad, och sen åkte jag iväg. Den stora vägen övergick i en kurvig och fin liten landsväg. Vackra färger på träden och solen tittade fram emellanåt. Bra musik på stereon. Så småningom övergick landsvägen i en smalare väg, ungefär som en asfalterad grusväg. Här fanns det inte plats för möte någonstans, till och med fotgängarna klev ner i diket när jag kom åkande. Inte en enda mötesplats heller, eller ens hus med uppfarter. Trots detta så var det en 70-väg och det var inte svårt att räkna ut att här ute på landet håller folk 70. Minst. 

Cruisade fram i rätt så mycket långsammare än 70 och försökte kika runt hörnen på kurvorna. Det sista man vill i det där läget är att få möte och att någon ska tvingas backa flera hundra meter med risk för en kollison med någon som kommer i full fart. 

Fick inget möte alls på vägen ut till kunden och kom fram till en fin sjötomt där det byggdes sommarhus. Lossade betongen till en minipump och sedan var det bara att vänta tills bil nummer två skulle komma fram så jag kunde vända hemåt.

På väg tillbaka fick jag ett möte, som tur var precis vid den enda kåken på nån kilometers håll typ, så den lätta lastbilen behövde bara svänga in på uppfarten så var det avklarat!

Ropar upp fabriken och får veta att jag får ge mig av hemåt. Glad över en tidig dag, de vackra höstfärgerna, det goda teet och den bra musiken for jag sjungandes tillbaka till hemmafabriken och spolade.

Åsa “Betongbruden” Karlström