Hem Okategoriserade S:t Eriks tillverkar trygghetselement för Jernhusen

S:t Eriks tillverkar trygghetselement för Jernhusen

S:t eriks

S:t Eriks tillverkar unika trygghetselement av betong, formade som X2000-tåg, specifikt för Jernhusen. Betongtågen, som kommer att placeras utanför flera av Jernhusens tågstationer, leder trafikströmmar samtidigt som de minskar mängden kväveoxid i luften.

– Vi är glada att kunna erbjuda ett trygghetselement som är effektivt på så många sätt, säger Klas Hall, försäljningschef på S:t Eriks.

De cirka 70 centimeter höga tågen tillverkas i betong och förankras i marken med en stålkonstruktion. De placeras ut i anslutning till ett flertal tågstationer och kommer att kunna användas som sittplats, samtidigt som de är en tydlig avdelare mellan fotgängare och fordon.

Trygghetselementen, som är ritade av Lundberg design, ser ut som X2000-tåg med lok och vagnar. Varje enhet är ungefär två meter lång, väger cirka två ton och kan ställas ut separat eller kopplas samman, beroende på platsen och vilken storlek som passar.

Tågen gjuts i S:t Eriks fabrik i Karlstad. Där behandlas de också med S:t Eriks Air Plus, företagets patenterade impregneringsteknologi som minskar mängden kväveoxid i luften; när solen lyser på ett föremål som impregnerats med Air Plus sker en reaktion som gör att kväveoxidhalten reduceras.

– Trygghetselementen är ett utmärkt exempel på S:t Eriks kompetens inom flera områden – både när det gäller kundanpassade specialprodukter och när det handlar om miljövänliga lösningar för betongprodukter, säger Klas Hall, försäljningschef på S:t Eriks, i ett pressmeddelande.

Utveckling av trygghetselement är en del i S:t Eriks satsning för att skapa tryggare stadsmiljöer. Sortimentet omfattar produkter och lösningar i betong och natursten som bidrar till en bättre stadsmiljö, till exempel bänkar med belysning, olika typer av stenläggningar som bidrar till lägre hastighet på fordon och planteringskärl i olika former.