Hem Betongbruden Klart man röstar!

Klart man röstar!

betongbruden

Tisdagen blev en segdragen men bra dag trots mycket väntetid och lång lossningstid. Det kan vara tråkigt ibland men idag gjorde det inte så mycket. Just nu mår kroppen riktigt bra och jag sover bättre än vanligt tack vare det så jag är till och med pigg. Det är det ingen självklarhet för mig att vara så jag känner mig väldigt tacksam för det. På första bygget var det dessutom trevliga killar som gjöt, så det blev en del skratt och slänga käft vilket alltid är lika roligt! Det här jobbet vore inte hälften så kul om jargongen försvann, den betyder verkligen mycket för mig.

Väl hemma gjorde jag min plikt och röstade i årets näst viktigaste val (förlåt Roger!) Jag menar såklart de som är nominerade till priset Årets Roger på Betonggalan. Här på betong.se kan ni läsa om de som är nominerade och sedan röstar ni helt enkelt på de som ni gillar bäst. I några kategorier hade jag bestämt mig för längesedan och i andra krävdes det lite funderande. 

Jag, och flera med mig, tycker dock att det saknas kategorier på galan. Vi som jobbar med betong är alla beroende av varandra för att slutresultatet ska bli bra. Oavsett vem i kedjan från tillverkning av cement till det färdiga projektet man tar bort så påverkas kvaliteten i det vi gör. Arkitekten är lika viktig som betongaren eller montageledaren, ja, ni hajar min poäng.

Vi tycker därför att man bör fundera på möjligheterna att införa fler kategorier, som tex Årets Betongare, Årets Betongpumpförare, Årets Processtekniker (de som blandar betongen på fabriken) samt Årets Betongbilschaufför.

Åsa “Betongbruden” Karlström