Hem Okategoriserade Tysk byggjätte utmanar svenska byggföretag

Tysk byggjätte utmanar svenska byggföretag

goldbeck

Det tyska byggföretaget Goldbeck gör en storsatsning på den skandinaviska marknaden.

– Vi kommer in med nytt tänkt och en hög systematiseringsnivå, som jag tror fastighetsbranschen ser positivt på, säger Goldbecks skandinavienchef Christoffer Bööj till Byggvärlden.

Goldbeckkoncernen äger åtta betong- och stålfabriker i Tjeckien, Polen och Tyskland, omsätter 2,7 miljarder euro och har 6200 anställda. Primärt kommer företaget att arbeta inom segmenten logistikbyggnader, kontor och parkeringshus.

– Jag ser positivt på att vi är ett multinationellt företag, det gör att vi har alla förutsättningar att lyckas. Genom en systematiserad byggprocess, storskalighet från vårt moderbolag, ett globalt nätverk och lokalkännedom kommer Goldbeck att utmana branschen vad gäller tid, kostnad och kvalitet för byggnation i Skandinavien, säger Christoffer Bööj som rekryterats från Logistic Contractor där han arbetade som affärsutvecklare. 

Tillsammans med fem medarbetare som flyttats från Goldbecks europeiska verksamhet ska han ansvara för etableringen i Skandinavien från ett kontor i Göteborg. Under hösten kommer organisationen att förstärkas ytterligare.

– Jag tror att fastighetsbranschen ser positivt på att det kommer in ytterligare en aktör som kan utmana inom logistikbyggnader.

Det första projektet i svensk regi är en logistikterminal på 23 000 kvm i Jönköping som kommer att färdigställa senare under 2018.