Hem Okategoriserade Invigning av Finjas fabrik i Hässleholm

Invigning av Finjas fabrik i Hässleholm

Finja fabrik
Finjas senaste satsning i Hässleholm i Skåne är nu redo att tas i bruk. Det rör sig om effektivisering gällande grunder, så kallade kantelement, vars tillverkning har setts över och förbättrats avsevärt beträffande olika typer av L-element. Foto: Finja.

Finjas senaste satsning i Hässleholm är redo att tas i bruk. Det rör sig om effektivisering gällande grunder, så kallade kantelement, vars tillverkning har setts över och förbättrats beträffande olika typer av L-element.

– Investeringarna som görs är typiska för Finja och något som det är extra roligt att genomföra och driva igenom för att hela tiden skapa förbättringar, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

I takt med att kunders efterfrågan har ökat har Finja valt att satsa på storsäljaren L-element. Produktionslinjen för raka L-element har kompletterats och moderniserats samtidigt som hörntillverkningen har automatiserats med ny hanterings- och förpackningsutrustning. Allt som allt innebär detta ett optimerat flöde som även medför förbättringar gällande ergonomin för de anställda.

Finja är ett svenskt familjeföretag grundat 1957 och ett av landets främsta inom betongbranschen. Verksamheten innefattar allt ifrån konstruktionslösningar för murat och putsat byggande till sand, specialbruk och prefabricerade helhetslösningar för bostäder, kontor, industri och lantbruk. I dagsläget sysselsätter Finja närmare 800 personer och siktar på att omsätta två miljarder kronor.