Hem Betongbruden Tillbaka i verkligheten

Tillbaka i verkligheten

Betongbruden

Förra veckan blev det tre dagar på kontoret och denna vecka blev det måndag-tisdag där. På onsdagen skulle jag ersätta en kollega. Han kör en tridem-bil vilket innebär att han har tre bakaxlar på sin bil till skillnad från mig som har två. Jag har drivning på en axel och han på två, vilket ger överlägset bättre framkomlighet på dåligt underlag. Till den första kunden hade man beställt leverans med tridembilar på grund av en “jävligt brant backe”. Jag har råkat åka ut till denna kund förr när de hade beställt en tridembil och då lyckades jag inte backa upp till pumpen så jag kände mig lite nervös.

Mycket riktigt så var det rejäla backar, men inte för att backa till pumpen utan på vägen dit. Att köra uppför branta backar är sällan ett bekymmer, det är backningen som kan bli tuff. Så jag kom fram hur lätt som helst, skönt!

Bilen före mig hade precis börjat lossa och när jag klivit ur bilen ser jag en stor oljefläck under pumpen. De har inte fått igång själva pumpandet och det bokstavligen rinner olja ur pumpen. 

Jag hämtar lite saneringsmedel för att försöka mildra spillet på marken medan killarna får ringa efter jourmekaniker. Han kommer, de provar att laga men det läcker lika mycket olja ändå. Under tiden har de sista två bilarna anslutit och det börjar bli trångt på den lilla vägen vi står på.

Efter en timme och en kvarts väntan får jag besked om att jag får åka till en adress i Hägersten och lossa där. Ger mig iväg dit och där har en kollega just backat in för att lossa med ränna. Påpekar att min betong är fyra timmar gammal och att vi nog bör ta den först vilket kunden håller med om. 

Efter det blev det lunch och sen fick jag en körning till en minipump.  Mina tre kubik som borde ha tagit kanske en halvtimme-tre kvart tog en timme och femtio minuter att lossa! Fantastiskt härligt att stå ute i iskall nordanvind under tiden.  Från varmt och skönt kontor till den här struldagen – jag kände mig rätt brutalt utkastad i “verkligheten”, haha!

Åsa “Betongbruden” Karlström