Hem Arkitektur Byggstart för ny gymnasieskola i Göteborg

Byggstart för ny gymnasieskola i Göteborg

gymnasieskola
Visionsbild: TMRW.

I slutet av november dras bygget av Göteborgs nya gymnasieskola igång. Det nya gymnasiet ligger på Lindholmen och är det första som byggs i staden på 2000-talet.

– När man går förbi ska det synas vad det är för byggnad. Utbildningarna ska komma ut och visa upp sig, säger PerEric Persson ansvarig arkitekt på KUB arkitekter, till GP.

Den nya gymnasiebyggnaden blir fem våningar hög och ska rymma elever som studerar, industriteknik, teknik, sjöfart, el och vvs under ett och samma tak. Linotol har fått uppdraget att avjämna 5200 kvm golv och lägga en stegljudsmatta med hårdbetong som toppbeläggning av beställaren lokalförvaltningen Göteborg Stad och byggherren Betonmast.

– De tekniska utbildningarna har gjort stora steg under lång tid. Det gör att vi behöver nya faciliteter för att erbjuda modern utrustning och lokaler för att helt enkelt vara den moderna utbildning som behövs för att arbete som till exempel elektriker eller inom industrins tekniska delar, säger Tomas Berndtsson, utbildningsdirektör i Göteborgs stad.

Skolans invigning är beräknad till höstterminen 2020 och då ska cirka 1000 elever få plats i de nya lokalerna.