Hem Okategoriserade Första spadtaget i Bergsjön

Första spadtaget i Bergsjön

bergsjön 2021
Foto: bergsjon2021

HP Boendeutveckling och Ulricehamns Betong bygger 164 bostadsrätter vid Bergsjön i Göteborg. Nu har ett gemensamt första spadtag tagits.

– Det är väldigt roligt att byggandet är igång. Det finns ett stort behov av nya bostäder i Bergsjön – inte minst bostadsrätter. De här bostäderna kommer ligga jättefint, i närheten av det nya Kulturhuset och samtidigt nära naturen, säger Pernilla Hallberg, verksamhetsledare för Bergsjön 2021.

Som en del av Göteborgs jubileumssatsning BoStad 2021 kommer runt 300 hyreslägenheter och bostadsrätter plus en ny förskola byggas vid Merkuriusgatan och Tellusgatan. Förhoppningen är att de första lägenheterna ska vara klara för inflyttning hösten 2020.

– Vi ser verkligen fram emot att komma igång med försäljningen i Bergsjön. Det finns ett stort behov av bra, prisvärda bostadsrätter i Göteborg och det kommer vi leverera, säger Annika Mayer, marknads- och försäljningschef på Egnahemsbolaget.

Familjebostäder ska bygga drygt 80 hyresrätter i olika storlekar mellan Tellusgatan och ner mot Bergsjövägen. I projektet har Familjebostäder samarbetat med jagvillhabostad.nu eftersom en del av lägenheterna kommer att utvecklas för unga vuxna. År 2020/2021 är Familjebostäders nya hus redo för inflyttning.