Hem Okategoriserade Betongindustri tar över fabriker i Skåne

Betongindustri tar över fabriker i Skåne

Betongindustri

I morgon, torsdagen den 1 november, övertas Starka Betongs fabriker i Kristianstad och Södra Sandby utanför Lund av Betongindustri.

– Vi har under en tid jobbat på att stärka vår service och leveranskapacitet i södra och östra Skåne och det här förvärvet kommer att bidra positivt till det arbetet, säger Mats Ekstrand, regionchef Betongindustri Sydväst.

I affären ingår även en pump på 42 meter och två rotpumpar. De åtta medarbetare som arbetar vid verksamheterna övergår till Betongindustri.

Betongindustri ingår i HeidelbergCement-koncernen, global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. De svenska bolagen inom HeidelbergCement tillverkar och säljer ballast, cement, fabrikstillverkad betong, betongprodukter och betongelement.