Hem Okategoriserade “Inget alternativ till betongsten”

“Inget alternativ till betongsten”

benders

För tre år sedan anlade Kinnarps i samarbete med Benders en 2300 kvadratmeter stor testyta med förbandsstenar i betong. Resultatet skulle visa sig överträffa förväntningarna.

– Trots att vi anlade testytan på den yta på fabriksområdet med störst belastning så kunde vi konstatera att det såg bra ut utan fula containeravtryck tre år senare, säger Marcus Rödström, chef för Vifast, Kinnarps tekniska förvaltning.

Sedan 1942 har Kinnarps, Europas ledande leverantör av inredningslösningar för kontor, försett offentliga byggnader och svenska kontor med högkvalitativa möbler och annan funktionell inredning. Det egenutvecklade containersystemet med tillhörande trailrar är framtaget för att effektivt kunna distribuera möblerna runt om i Europa, men containrarna som vilar på fyra smala ben ställde till problem. Den hållfasta lösningen skulle visa sig vara förbandsstenar i betong i stället för asfalt.

– Asfalten visade sig helt enkelt bli för mjuk när det är varmt ute. Våra containrar är tunga men står på en liten kontaktyta vilket gjorde att stödbenen helt enkelt gick igenom asfalten och lämnade fula avtryck efter sig, säger Marcus Rödström i ett pressmeddelande från Benders.

Stenen, av typen Delta 100 mm, är framtagen för att på ett extra bra sätt kunna hantera tunga laster och vridande moment

– Det visade sig att utifrån våra tester så finns det egentligen inget alternativ till betongsten. Den är dessutom gjord för att kunna maskinläggas vilket såklart snabbar på arbetet med läggning avsevärt.