Hem Okategoriserade “En modell som blir bra för båda företagen”

“En modell som blir bra för båda företagen”

prefab g-betong

Prefab i Tranemo AB och Tranemo G‐betong AB genomför sammanslagning – bildar en av Sveriges ledande leverantörer av prefabricerade betongelement.

Det nya bolaget får 140 skickliga och engagerade medarbetare, som tillverkar 3500 m2 betongelement i veckan, och omsätter 200 miljoner per år med god lönsamhet. Sammanslagningen innebär att den 100‐åriga traditionen av cementgjuteri i Tranemo lever vidare med lokal förankring och beslutsfattande.

Prefab i Tranemos tre befintliga ägare kommer tillsammans med G‐betongs två delägare att bilda en stark ägarkvintett med lång erfarenhet av försäljning och tillverkning av vägg‐ och sockelelement, balkonger, loftgångar, hissgropar, fundament samt pelare och balk.

‐ Vi har sedan en tid haft mycket givande samtal med G‐betong och hittat en modell som blir bra för båda företagen, för vår fantastiska personal och för Tranemo kommun. Besluten kommer även i fortsättningen att fattas i Tranemo. Med gemensamma resurser har vi mycket goda möjligheter att ta oss an framtida utmaningar och stärka vår konkurrenskraft, säger Bernt‐Ove Andersson, styrelseordförande i Prefab i Tranemo.

Den sammanslagna verksamheten kommer även fortsättningsvis att bedrivas med korta beslutsvägar och med en strävan efter att vara en trygg och flexibel leverantör för både stora och små kunder – detta oavsett om det gäller flerbostadshus, villor, logistikhallar, industrier, lantbruk eller offentliga byggnader.

‐ Vi är lika stolta över att få vara delaktiga i det lilla lokala bygget som det stora spektakulära projektet i någon av våra storstadsregioner, säger Johan Kettil, vd för Tranemo G‐betong AB.

En avsiktsförklaring undertecknades den 16 november, och sammanslagningen beräknas vara slutförd den 1 februari 2019