Hem Betongbruden Omväxling förnöjer

Omväxling förnöjer

Betongbruden

I måndags var det körning som gällde för mig. Cirka 900 kubik skulle levereras till Förbifarten. Elva lass på tio timmar blev det. Vissa dagar är det rätt skönt med dessa korta körningar till samma ställe, det går lite på autopilot. Sedan är det alltid lite extra kul att köra till Förbifarten.

Planen var att jag skulle vara på kontoret på tisdagen men klockan nio på måndag kväll ringde transportledaren och förklarade att jag fick rycka in för en kollega vars fru blivit akut sjuk. Tisdagen började inget vidare. Kommunikationsfel ledde till att först lasset på sex kubik blev förstört. Jag fick tippa det och så blandades det ett nytt lass. Då hittade jag inte adressen till kunden. Vägen fanns inte varken på Waze eller Google maps. Något stressad ringer jag kunden och ber om en annan andress. Får den, hör givetvis fel och får ringa upp igen. Till slut kan jag i alla fall leverera betongen. Kör två lass dit och sen tar jag lunch.

Äter tisdagstraditionsenlig raggmunk på Volvo och passar på att gå på toa innan jag jobbar vidare. Precis när jag skulle sätta mig på toan hör jag ett ljud nära in på och ser nåt i periferin ramla ner “ovanfrån”. Hoppar till, kollar men ser inget. Nytt försök att sätta mig, med samma resultat?! Vafan? Det visade sig vara den något överkänsliga tvålbehållaren som spottade tvål efter mig! Man kan ju bli nervös för mindre, haha!

Onsdagen tillbringades på kontoret med betongbilen ifall jag skulle behöva rycka in och köra. Det slapp jag så jag fick en hel del gjort på kontoret istället. Jag jobbar där vissa dagar som assistent åt kontorschefen samt med en del skyddsombudsarbete.  Det är roligt att lära sig nya grejer och lite nytta gör jag så det är uppskattat från båda håll.

Jobbade lite extra för att bli klar med en uppgift jag hade fått och sedan var det dags att ge sig ut i stockholmsminglet, eller köerna då för att åka hem och ta helg! Betonggalan på torsdagen och betongrelaterad tatuering på fredagen, kan det blir bättre?

Åsa “Betongbruden” Karlström