Hem Okategoriserade Helgjutet företag sticker upp i Partille

Helgjutet företag sticker upp i Partille

uppstickare
Från vänster: Lena Råberg, ordförande i Företagarna Partille, Rikard Torén och Robert Kleeman, båda delägare i Fusura AB, Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande och Marieke Wolter, näringslivansvarig i Partille kommun.

Betongspecialisterna Fusura AB har tilldelats utmärkelsen Årets uppstickare 2018 i Partille. Företaget startades av Robert Kleemann och Rikard Torén 2016 och erbjuder olika typer av tjänster inom betong som entreprenad, armering, gjutning och formning.

– Nyfikenhet och kreativitet beskriver Årets uppstickare liksom deras vilja att växa. Professionalitet och ansvarstagande med nöjda kunder i fokus, visar på långsiktighet och hållbarhet. De två vännerna har en stor dos ödmjukhet och spännande framtidsdrömmar, sade Stefan Svensson, kommunstyrelsens ordförande i Partille, när Årets uppstickare 2018 presenterades på kommunens näringslivskväll den 13 november.

Fusura, som även är det latinska ordet för gjutning, levererar betonglösningar åt både privatpersoner och åt kommersiella uppdragsgivare. I företagets Instragramflöde finns såväl handfat i betong som platsgjutna trappor och husdelar i nyligen invigda Mölndal galleria.

För att uppmuntra nyföretagande i Partille utser kommunen i samarbete med Företagarna Partille Årets uppstickare. Utmärkelsen tilldelas ett företag i Partille som utifrån en egen affärsidé startat sin verksamhet under de senaste tre åren. Affärsidéns hållbarhet ska visas genom en efterfrågan.

– I Partille startas varje år 200 till 250 nya företag. De första åren som företagare är ofta krävande. Genom att lyfta fram entreprenörer som kämpat och fått snurr på sin verksamhet vill vi inspirera fler att ta steget till att bli företagare, säger Lena Råberg, ordförande i Företagarna Partille.