Hem Betongbruden Kontorskörning

Kontorskörning

kontorskörning

BetongbrudenVaknade och kollade utetemperaturen. -8 grader?! “Fyfasen… skönt att jag ska vara på kontoret, hoppas att inget händer så jag måste ut och köra”. Så tänkte jag och gav mig iväg till lastbilen för att ta den med mig upp till kontoret. Den har ju stått i några dagar så den var djupfryst.

Efter att alkolåset värmt upp sig i en halv evighet startade iaf “Elvan” snällt. 

Hann starta datorn, fixa en kopp te och göra lite jobb innan de ringde från en av fabrikerna. En bil hade fått punka så jag fick åka dit och stötta. Bytte kläder och gav mig iväg.

Köer såklart så det tog en timme att komma fram till fabriken.
Lastade mitt första lass, såg på transportsedeln att det var ett rännlass… det betyder utomhuslossning, som brukar kunna ta tid dessutom. Skit också. Kommer fram till kunden men till “fel” infart och ser en massa personbilar parkerade huller om buller. Verkaren kommer och säger att antingen provar du den vägen (med personbilarna) eller så vänder du och kör bort till den större infarten. Äh, jag provar här säger jag glatt och sneglar in bland bilarna.

Det såg onekligen lite trångt ut, men med 4-5 cm tillgodo på vardera sidan så klämde jag mig igenom där. Kommer fram till killarna som ska gjuta och de pekar nerför en backe mellan två väggar. Det såg lite trångt ut där med men jag vänder bilen, fäller ut rännan och backar ner. 

Betongen lossas och jag kan smyga upp igen. Får trixa lite för att ta mig ut men väl ute på vägen är jag lika nöjd som vanligt när jag fått tänka till lite! En kollega konstaterar att han och jag inte har riktigt samma definition på “roligt”.

Nästa lass blev en långkörning till en pump, snabb lossning och sen tillbaks till fabriken som tycker att jag ska åka hem innan köerna blir för jävliga. Det tackar man för!

Åsa “Betongbruden” Karlström