Hem Okategoriserade Högtryck på regeringsstöd för hyresrätter

Högtryck på regeringsstöd för hyresrätter

peter ericsson
Bostadsminister Peter Eriksson.

Uppdaterade siffror från Boverket visar att antalet beviljade stöd för hyresrätter har fördubblats. Byggandet av dyra bostadsrätter sjunker, men regeringens investeringsstöd för hyresrätter är populärare än någonsin.

– Det är glädjande och betyder att ännu fler kan få nya hyresbostäder med rimliga hyror och lägre energiförbrukning. Stödet är viktigare än någonsin när nu byggandet av bostadsrätter minskar, säger bostadsminister Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Boverkets siffror visar att totalt över 5,8 miljarder kronor har beviljats i stöd till över 20 000 bostäder. Utbetalning av stödet sker löpande när bostäderna färdigställs.

Regeringen skriver i samma pressmeddelande att den under våren 2018 har beslutat om höjningar för både investeringsstöd (i kronor per kvadratmeter boarea, BOA) och den högsta tillåtna hyran. Regeringen har också möjliggjort stöd för bostäder som byggs på befintliga fastigheter. Hissinstallationer i samband med påbyggnad gynnar även befintliga hyresgäster. Sammantaget gör detta det möjligt att bygga fler bostäder i fler lägen på fler orter.