Hem Okategoriserade Strängbetongs stomme i studentbostäder i Linköping

Strängbetongs stomme i studentbostäder i Linköping

Colonia 2
Colonia 2, nybyggnation av studentbostäder i Linköping med stomme från Strängbetong. Bild: Winell & Jern.

Studentbostäderna i Linköping ska bli fler. Strängbetong levererar stommen till 374 studentlägenheter vid Colonia-området.

Marcus Björk
Marcus Björk, Strängbetong.

– Vi på Strängbetong är mycket glada att ha fått förtroendet att leverera stommen till Colonia 2, säger Marcus Björk, affärschef på Strängbetong, i ett pressmeddelande.

Lägenheterna kommer att fördelas på sju huskroppar i Colonia 2-projektet som innehåller de flesta elementtyperna ur Strängbetongs produktsortiment som håldäck, trappor, balkonger, loftgånger gråväggar, stålpelare och stålbalkar. Håldäcken som levereras är av typen HD/F 20- F155, en lättare platta med stora kanaler vilket reducerar kolidoxidutsläppen med ca 40 procent jämfört med ordinarie stomme.

– Vi har tillsammans med BetonMast genomfört en rad lyckade projekt i Göteborgsområdet, därför extra kul att vi nu får fortsatt förtroende och denna gången i Linköping, säger Marcus Björk,

Montagestarten är planerad till mars 2019 och inflyttningen till juli 2020. Byggherre är Grön Bostad Intellektet AB genom ByggVesta Development AB och beställare är Bygg Vesta AB. Arkitekter är Winell och Jern.