Hem Betongbruden God Jul och Gott nytt år önskar Betongbruden

God Jul och Gott nytt år önskar Betongbruden

Betongbruden
Foto: Åsa Karlström.

Jag började dagen med en körning in till ett parkeringsgarage på Kungsholmen. Som vanligt var det roligt att köra i stan men nu hade jag helt förträngt var denna gata låg. Efter förvirrade samtal med kollegor bestämde jag mig för att låta fröken i GPS:en göra ett försök. Hon var sugen på sightseeing så det blev en milt sagt udda omväg till adressen. Det gjorde inte så mycket för jag fick ändå vänta på bilen före. Jag tog mig hem enligt kollegornas anvisning och den vägen var hundra gånger lättare än frökens…

På väg tillbaka från ett lass till Mölnbo ropar de från fabriken och frågar om jag kan ta ett lass till före rasten. De behöver en låg bil till Katarinaberget. Jag svarade att egentligen måste jag ha rast men att jag kunde ta det lasset och ställa mig på rast medan jag lossar. Så får man inte göra, och det hör definitivt till undantagen men så fick det bli denna gången.

Jag åker in med lasset och tråcklar mig in i berget, på samma ställe som förra gången. Jag börjar lossa och vi ser direkt att betongen inte är av önskad konsistens. I med tillsatsmedel och nytt försök. Fortfarande inte bra. Mer tillsatsmedel och en del fula ord och nu kan vi inte göra så mycket mer så de börjar pumpa. Det går sakta som fasen, men det går i alla fall.

Efter en timme börjar jag bli hungrig och då kommer jag på att jag har två clementiner, toppen! Jag mumsar i mig dem och sedan en näve jordnötter som jag alltid har med som nödproviant för sådana här dagar. En polare har sett en bild från berget och min bil på Facebook och kommer och kramas – mysigt!

Efter att ha lossat klart efter en hel evighet ropar jag på fabriken och säger att jag hoppas att det är hemgång nu. Jag har jobbat över åtta timmar utan rast så jag är inte så sugen på mer jobb. Får bekräftat att det är hemgång. Tur det, annars hade jag skolkat!

Nu tar jag paus till i början av januari så jag vill passa på att önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år. Ha det fint!

Åsa “Betongbruden” Karlström