Hem Okategoriserade Betonmast expanderar i Stockholm

Betonmast expanderar i Stockholm

Betonmast

Byggföretaget Betonmast har vuxit med lönsamhet på kort tid. Efter en lyckad satsning i Mälardalen startas nu ytterligare ett bolag, Betonmast Stockholm, upp i Stockholmsområdet.

– Det här ger oss bästa möjliga förutsättningar både operativt och administrativt , säger Mattias Gustafson, vd på Betonmast Sverige.

Betonmast började med en flaggstång i betong på en gård i norska Bu 1923. Idag är företaget en av Norges största bygg- och anläggningskoncerner med en omsättning på drygt 12 miljarder kr och över 3000 medarbetare. Bolaget, som har huvudkontor i Oslo och Göteborg, har verksamhet i hela Norge samt Göteborg, Malmö, Mälardalen och Stockholm. Sedan starten i Sverige 2014 har Betonmast vunnit flera kontrakt, bland annat Volvo Pentas huvudkontor, Lindholmens Tekniska Gymnasium i Göteborg och Kungsbackas nya badhus. Under 2018 kommer den svenska verksamheten att omsätta cirka 800 miljoner.

Etableringen i Stockholm är en start-up, med Pawel Missuna som ansvarig för företaget. Pawel Missuna kommer från Veidekke, och har dessförinnan en karriär bakom sig inom Peab.

Betonmast Stockholm förväntas vara i full gång från och med 1 april 2019 och fokus kommer att vara på renodlad kommersiell byggverksamhet i Stockholms stad.

– Det här gör oss ännu starkare lokalt, säger Mattias Gustafson.