Hem Hållbarhet Finja satsar på EPS-betong i plastsäckar

Finja satsar på EPS-betong i plastsäckar

Finjas säckar

Finjas torrbruk i plastsäck blev en omedelbar succé. De fuktsäkra förpackningarna som ger längre hållbarhet och lägre miljöpåverkan uppskattas av marknaden. 

Patricio Villarroel.

– Vi satsade tidigt på EPS-betong och att nu kunna ta vårt golvsortiment ett steg vidare genom att både dubbla kapaciteten och leverera dem i praktiska och miljövänliga plastsäckar känns såklart jättebra, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

Familjeföretaget Finja lanserar nu produkter för lättviktsuppfyllnad av golv, EPS-betong, i de slitstarka plastsäckarna. När företagets nya produktionslinje nu tas i bruk innebär det en fördubbling av kapaciteten samtidigt som produktens hållbarhet fördubblas.

EPS-sortimentet består av tre produkter med olika egenskaper. EPS-Betong är en isolerande lättviktsuppfyllnad som fungerar både inom- och utomhus och dessutom är dammreducerad, pumpbar och lämplig under golvvärme. EPS-Betong Varm passar enligt Finja särskilt bra vid uppfyllnad av viktkänsliga bjälklag, i oisolerade källarutrymmen och på ojämna underlag. Är det ont om tid ska EPS-Betong Kvick vara att föredra då den torkar snabbt.