Hem Arkitektur Norra Tornen hyllas av CNN

Norra Tornen hyllas av CNN

TV-kanalen CNN lyfter fram Norra Tornen i Stockholm som en av de tio mest spektakulära byggnaderna som ”formar världen 2019”.

– Uppmärksamheten internationellt kring Norra Tornen har varit extremt stor under hösten. Att CNN nu lyfter fram OMA:s första projekt i Sverige som en av de tio mest intressanta och viktiga byggnaderna 2019 ser jag som ett kvitto på att det lönar sig att satsa på nyskapande arkitektur, säger Oscar Engelbert, vd och grundare för Oscar Properties.

Det är Oscar Properties som, tillsammans med det ansedda arkitektkontoret OMA, skapat Stockholms nya landmärke Norra Tornen. De två tornen blir Stockholms högsta bostadshus och är ett samtida arkitektoniskt verk, en port in till staden och en knutpunkt mellan Vasastan och den framväxande Hagastaden.

– Vi har vågat tänja på gränserna kring vad ett urbant boende kan vara och det sätter Stockholm på kartan, säger Oscar Engelbert.

Bland de andra byggnaderna på listan finns undervattensrestaurangen Under i Norge som betong.se uppmärksammat tidigare (länk) och The Leonardo, en byggnad i Johannesburg som blir Afrikas högsta. Även det omtalade kontorshuset 30 Hudson Yards i New York finns med på listan.

Se hela CNN:s lista här >> 

BetongTV från invigningen av Norra Tornen: