Hem Okategoriserade Betonmast Malmö bygger 110 lägenheter i Arlöv

Betonmast Malmö bygger 110 lägenheter i Arlöv

Kvarteret Ugglan.
Kvarteret Ugglan. Illustration: JAIS Arkitekter.

Ordervärdet ligger på drygt 200 miljoner kronor när Betonmast Malmö tecknar ett avtal med Burlövs Bostäder AB. 110 nya hyresbostäder ska byggas i Arlöv utanför Malmö.

– Jag är oerhört glad och stolt över att vi på Betonmast Malmö har tilldelats uppdraget, säger Tomaz Bodmark, vd på Betonmast Malmö, i ett pressmeddelande.

Projektet omfattar 110 lägenheter, varav sex är LSS-boenden. Kvarteret, som har fått namnet Ugglan, blir Betonmast Malmös andra stora projekt i Malmöområdet sedan etableringen av bolaget i juli 2018.

– Vi är ett lokalt företag med en stark koncern i ryggen. Vårt mål är att använda vår gedigna kunskap för att göra både vår nya kund och framtida hyresgäster nöjda, säger Tomaz Bodmark.

Husen är indelade i fyra byggnader om fem till sex våningar och den totala boytan är 10 600 kvadratmeter. Gärahovs Bygg har tilldelats uppdraget att bygga ett parkeringshus med 278 platser.

– Regionen växer så det knakar och nu skruvar vi upp byggtakten i Burlöv. Att Betonmast som ny aktör i regionen motsvarade våra krav känns bra på många olika sätt. Framförallt välkomnar vi en ny aktör med lokal förankring, säger Mats Åsemo, vd för Burlöv Bostäder AB.

Byggstarten är planerad till april i år och första inflyttning till slutet av 2020. I nästa etapp kommer fastigheten bebyggas med ytterligare 38 bostäder i ett niovåningshus.