Hem Okategoriserade Armeringsfabrik i Norrköping byggs ut

Armeringsfabrik i Norrköping byggs ut

armering

NCC bygger ut det egna grundläggningsbolaget Hercules armeringsfabrik i Norrköping till den dubbla storleken. Tillbyggnaden ger en ökad logistikkapacitet och en framtida robotiserad svetstillverkningslinje.

– Med den nya fabriken förbättras våra möjligheter att i ännu högre grad tillgodose våra kunders behov av projektanpassad armering ”just in time”. Vi får fler tillverkningslinjer och moderna fabrikslokaler som är byggda efter våra önskemål, säger Mikael Karlsson, chef för Hercules Armering i Sverige, i ett pressmeddelande.

Värdet på uppdraget beräknas till cirka 65 MSEK och Hercules Armering investerar samtidigt i nya maskiner för att kunna robotisera tillverkningen av mer bearbetade produkter som armeringskorgar och montageprodukter. De nya moderna lokalerna kommer att innebära bättre en arbetsmiljö för medarbetarna och en energibesparing med 42 procent jämfört med tidigare.

– Vi är äntligen igång med detta projekt som i förlängningen kommer förse bygg- och infrastrukturprojekt över hela Sverige med armeringsprodukter. Utbyggnaden förbättrar och stärker NCC:s egna verksamhet men kommer även bli ett positivt tillskott för hela regionen, säger Marcus Sandlund, affärschef för NCC Building.

Med en byggstart i februari 2019 beräknas den nya fabriken vara klar i november 2019.