Hem Betongbruden Betongbruden i gjutartagen

Betongbruden i gjutartagen

betongbruden

Halloj!
 Det är mycket kontorsjobb för mig just nu. Det lär dröja innan jag kommer ut och kör igen eftersom det är lite ont om körningar. Då är det bättre att jag gör nytta på kontoret. 
Hade någon sagt till mig för bara ett år sedan att jag skulle jobba på kontor hade jag skrattat åt dem.

Nu får jag tugga i mig att bli kallad “kontorsråtta” av kollegorna, ingen bryr sig om mina protester om att det inte är på heltid. Planen är ju att jag ska ut och köra sen när det blir mer jobb.
gjutning

Betong är det dock gott om oavsett körning eller inte. Jag har precis avslutat en liten bänkskiva gjuten i svart betong med mönster fogat med ljusgrå fog.

Skivan är ytbehandlad med Epoxy och kunde väl ha blivit bättre om jag inte hade provat ett glitter som mest blev grå pluppar utan glitter när det blandades i epoxyn.

Trist men jag blev en lärdom rikare och skivan duger finfint som stereobord hemma hos mig.

Just nu har jag precis gett mig in i mitt största projekt hittills. Jag fick en beställning på en stereobänk med två hyllplan gjuten i svart betong. Inte så stora skivor, 140 x 50 cm, men större än jag gjutit förr.

Skivorna ska ha hål för att dra kablar genom och de ska behandlas med Epoxy (utan glitter…). Benen gjuter vi cylinderformade i Finjas finbetong för att få en ljus fin kontrast till skivorna. Det här är definitivt ett “provapåprojekt”, men det får helst inte gå åt skogen eftersom de måste vara klara till den 12 februari.

Det hela blev betydligt mer spännande än det hade behövt vara eftersom vi klantade oss när vi handlade betongen. Jag tänker inte tala om på vilket sätt nu, men jag lovar att återkomma med rapport senare, oavsett om det gick åt skogen eller ej!

Åsa “Betongbruden” Karlström