Hem Okategoriserade Första gjutningen i Myntan avklarad

Första gjutningen i Myntan avklarad

Anette Frumerie och Anita Mattsson
Anette Frumerie och Anita Mattsson. Foto: Besqabs.

I tisdags gjorde kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, Anita Mattsson (S), den första gjutningen i bostadsprojektet Myntan i Tyresö utanför Stockholm. Hon fick hjälp av projektutvecklaren Besqabs vd Anette Frumerie med att gjuta bostadsrättsföreningens emblem i betong.

– Det är roligt att se att det byggs fler nya bostäder här i Tyresö. En stor del av de inflyttade är hemvändare, samtidigt som vi hälsar välkommen även till helt nya Tyresöbor, säger Anita Mattson.

Enligt Besquab blir husen i Myntan energieffektiva och byggs med god hållbarhet och sunda material. De har en betongplatta på mark på pålar alternativt utan pålar.

– Vi är stolta att kunna starta ytterligare ett fint projekt här i Tyresö. En plats med skogen och sjön precis här bakom och hela skärgården inom räckhåll, samtidigt som det är bra kommunikationer in till stan, säger Anette Frumerie.

Brf Myntan
Brf Myntan i Tyresö. Foto: Besqab/Carbon White.

Besqabs verksamhet är i huvudsak fokuserad till projektutveckling av bostäder. Det innebär nyproduktion av bostadsrätter och egna hem i attraktiva lägen med tyngdpunkt på storstockholmsområdet och Uppsala.

Myntan består av 47 rad- och parhus i bostadsrättsform vid Trollbäckens naturområde i Tyresö som ska stå klara för inflyttning sommaren 2020.
De har ritats av A-sidan Arkitektkontor och består antingen av fem eller sex rum.