Hem Okategoriserade “Förhindrar fel på byggarbetsplatsen”

“Förhindrar fel på byggarbetsplatsen”

tremble

Ett nytt programvarutillägg för brokonstruktörer ger lösningar på vanliga problem. Nu täcks hela konstruktionens arbetsflöde.

– Det här är utan tvekan det mest effektiva verktyget för hela arbetsflödet för brokonstruktion. Det importerar automatiskt väglinjen och gör det enkelt att skapa brons geometri. Tillägget skapar till och med komplexa brogeometrier med imponerande exakthet, säger Hannu Suojanen, projektingenjör för Broar, WSP Finland.

Det nya tillägget till programvaran Tekla Structures Building Information Model (BIM) heter Bridge Creator och bygger vidare på Trimble Constructible Process som möjliggör digital transformation av arbetsflöden.

– Den här lösningen skapar en modell som gör att konstruktionen fungerar effektivt och förhindrar fel på byggarbetsplatsen, så att man undviker onödiga ersättningskrav och minskar kostnaderna. Med tillägget kan väglinjen avläsas så att det går att skapa komplexa däckgeometrier med olika bredd, djup och till och med överhöjning, säger Gabriel Neves, teknisk chef på Trimble Structures Division.