Hem Okategoriserade Nya Swerock-fabriker i Tammerfors

Nya Swerock-fabriker i Tammerfors

swerock

Swerock etablerar två nya betongfabriker i Tammerfors i centrala Finland. De båda fabrikerna är två stycken SBM 3300. De monteras i början av året och kommer att stödja varandra i sin produktion.

Fabrikerna ligger centralt placerade, sex respektive tre km norr om Tammerfors och Ylöjärvi centrum. Då Tammerfors med omnejd är den region i Finland som förväntas växa mest de närmaste åren ur både invånar- och industriellt perspektiv gör Swerock en storsatsning i området. Målet är att leverera 60 000 m3 betong under 2019 med stigande volym upp till 120 000 m3 under år 2022.

Swerocks dotterbolag Swecem etablerade en ny modern cementterminal i Finland 2017. Tillsammans kommer dessa betongfabriker att ge ett ordentligt tillskott i volym till Swecem. Totalt är den årliga volymen för betong i Finland ca 300 000 m3 fördelat på totalt tolv fabriker.