Hem Betongbruden Betongbruden i gjutartagen del 2

Betongbruden i gjutartagen del 2

bruk

BetongbrudenGjutningen av bänkskivorna till stereobänken gick finfint, trots att vi klantade till det. Någon av oss, oklart vem, hade dålig koll när vi lastade betongen så istället för fyra säckar expanderbetong blev det tre säckar expander och en säck lagningsbruk…

Någon sorts bruk har jag försökt gjuta med i tidernas begynnelse och det gick inget vidare. Eller inte alls, om man ska vara petig. Så paniken infann sig direkt när jag upptäckte missen veckan därpå när vi skulle gjuta. Vi hade köpt en extra säck, men den hade jag dumt nog kört hem till mig så den hade vi ju ingen nytta av när vi skulle gjuta på andra sidan stan… Kändes perfekt när det nu inte fanns tid för misstag! .

Vi delade upp bruket på de båda skivorna och sände en tanke till betongguden om det nu finns någon. Det gick bra trots allt så då kunde man börja andas igen, haha. Skivorna såg riktigt fina ut för att vara ett nybörjarprojekt och nu är en av dem hemkörd till min lilla hobbylokal för att slipas. Jag har även gjutit benen till stereobänken.

Projektet är en kul utmaning och jag ser fram emot att se slutresultatet. Det roliga är att önskemålet jag har fått från kunden har bestått av “stereobänk, två plan, svart betong, dessa mått”. I övrigt har vi bollat ideer och förslag vilket är jättekul.

Åsa “Betongbruden” Karlström

Betongbruden i gjutartagen del 1 >>