Hem Okategoriserade Stort intresse för byggterapi

Stort intresse för byggterapi

byggterapi

I början av året lanserades Byggterapi vilket uppmärksammades här på betong.se. Det är ett nytt sätt att lyfta fördelarna med byggbranschen och få fler att söka sig till den. Det tog bara två veckor innan terapitillfällena var fullbokade.

– Det har varit en fantastisk respons från både branschen och de som har provat Byggterapi, säger Zandra Lövgren projektledare för Sverige bygger ut.

Förutom kompetens är branschen i stort behov av mångfald. Genom att paketera det som Byggterapi hoppas kommunerna att fler ser byggbranschen som ett bra karriärval.

– Kampanjen har verkligen tilltalat en annan grupp av sökande varav många är kvinnor. Vi vet att rekryteringsbasen till byggyrken generellt är snäv och med Byggterapi har fler fått upp ögonen för branschen och möjligheterna inom bygg. Vi kommer nu tillsammans med bland annat Yrkesplugget, vår utbildningspartner, att titta på hur Byggterapi som modell skulle kunna fungera i en ordinarie verksamhet och hur det kan formaliseras, fortsätter Zandra Lövgren.

Projektet Sverige bygger ut arbetar långsiktigt för att skapa utbildningsmodeller för vuxenutbildningarna inom byggområdet. Möjligheten att träffa branschfolk och befintliga yrkesarbetare ges genom de informationsträffar som hålls inför den drygt ettåriga utbildningen på Yrkesplugget i Bromma. Den har utformats tillsammans med bland annat NCC och Skanska för en ökad matchning mellan byggbranschens behov och arbetskraftens kompetens. Nästa informationsträff är hos Yrkesplugget i Bromma den 4 februari klockan 16.00. För anmälan och mer information kan man gå in på www.bygglab.com