Hem Okategoriserade Primekss öppnar filial i Stockholm

Primekss öppnar filial i Stockholm

primekss

Efter 15 års verksamhet på den svenska marknaden öppnar nu Primekss en filial i Stockholm.

ain lember
Ain Lember.

– Under de senaste åren har vi fått fler och fler förfrågningar gällande byggnader och golv där vår betongteknik PrīmXComposite ger stora fördelar. För dessa arbeten är snabba reaktionstider och kortare tidsplaner avgörande, säger affärsområdeschefen Ain Lember.

Nu ska Primekss erbjuda den svenska marknaden ett större utbud av tjänster till konkurrenskraftiga priser och med effektivare tidsplaner och snabbare mobiliseringstid.

– Den svenska marknaden har varit mycket viktig för Primekss sedan 2004. Vi har gjort vetenskaplig forskning för vår betongteknik i samverkan med KTH, genomfört flera fullskaliga tester och levererat över 300 industriella betonggolv och strukturella byggprojekt. Totalt över två miljoner kvadratmeter betongplattor och andra strukturer, berättar Ain Lember.

Primkess grundades 1997 i Lettland och har haft störst framgång med sin PrīmXComposite-teknik som är en högteknologisk metod för betongtillverkning och betongläggning. PrimXComposite-betongen, som skapas genom att stålfiberarmering kombineras med anti-krympningsbetong och särskilda tekniker för kvalitetshantering, beskrivs som hårdare, starkare, miljövänligare och snudd på sprickfri i jämförelse med standardbetong.