Hem Hållbarhet “En i raden av investeringar”

“En i raden av investeringar”

Finjamedarbetare
Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

I Finjas fabrik i Hässleholm tillverkas numera EPS-betong i slitstarka plastsäckar. Den nya produktionslinjen ses som en välkommen tillökning till företagets stora tillverkning av golvprodukter.

– Den är en i raden av investeringar som gjorts de senaste åren för att möta efterfrågan och samtidigt se till att Finja är väl rustat att möta kundernas framtida behov, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

Övergången till plastförpackningar innebär att produktionen av företagets tre EPS-varianter – lättviktsuppfyllnad för golv – fördubblas. EPS-betongen finns nu tillgänglig i fuktsäkra förpackningar med en lägre påverkan på miljön än standardförpackningar och är dessutom återvinningsbara till 100 procent.

I och med de nya plastförpackningarna fördubblas även produkternas hållbarhet från tolv till 24 månader.