Hem Betongbruden Betongbruden: “Jag älskar mitt jobb!”

Betongbruden: “Jag älskar mitt jobb!”

betongbrudenVad är det som är så bra med att köra lastbil? 
Den frågan får jag emellanåt och det korta svaret är att det är roligt att köra stora fordon och kul att vara med och utveckla samhället.

Jag brukar fundera på det där ibland, särskilt nu när jag inte kör så ofta. När man kravlar ur sängen tidigt, tar sina grejer och sin termosmugg med te och beger sig till lastbilen. Väcker tuppen på vägen. Nästan tomt på trafik, lugnt och skönt. Klättrar in i hytten, väntar på att alkolåset ska värma upp sig så man kan blåsa. Tar en klunk te. Sätter igång ljusslingorna och myslampan för lite extra mys i vintermörkret. Startar bilen och hör motorn brumma sådär hemvant.

Släpper handbromsen, i med växeln och sedan rullar man iväg. Ut på motorvägen, lugn musik på radion. En lugn stund för sig själv i mörkret, med bara ljusslingor och instrumentpanelens alla ljus. Te och macka smakar alltid som bäst dessa morgnar.

Med lite tur får man köra på favoritfabriken, och med lite mer tur kanske man får en sväng ut i skärgården. Att åka båt är aldrig fel, åka båt med lastbil är ännu bättre.

Annars duger centrala Stockholm fint också, ju trängre och bökigare desto roligare. Eller ut i skogen till nån avsides bosatt privatkund, det kan bli riktiga äventyr med bristfälliga vägar och ont om plats.

Arbetet är relativt fritt, det känns att man gör nytta och det är såklart en viss tillfredsställelse att manövrera så stora fordon i en trafikmiljö som sällan är byggd för detta. Glada barn och imponerade gamla damer och herrar gör såklart också sitt till. Jag älskar mitt jobb!

Åsa “Betongbruden” Karlström