Hem Okategoriserade Snart invigs Östersjöns kunskapscentrum

Snart invigs Östersjöns kunskapscentrum

kunskapscentrum

Snart invigs ett nytt kunskapscentrum för Östersjön på Skansen. 1450 kubikmeter betong har gått åt för att platsgjuta hela byggnaden och entreprenaden har nyligen godkänts.

– Logistiken har varit avancerad med små upplagsplatser och besökare att ta hänsyn till. Vi har ständigt upprättat nya plattformar för betongbilar och pumpbilar. Med god planering har vi övervunnit alla utmaningar till belåtenhet, säger Peter Höglund på totalentreprenören SH Bygg.

Kunskapscentret kommer att hålla världsklass med akvarier, utställningsytor, skolsalar och laboratorium. Besökarna kan lära sig om Östersjöns känsliga ekosystem och hur man bäst tar hand om den unika marina miljön. Projektet är ett samarbete mellan Skansen och stiftelsen BalticSea2020.

– Tanken är att kunskapscentret ska utgöra en läroplattform där vi genom information kan öka engagemang. Vi har möjligheten att nå 1,4 miljoner människor vilket känns fantastiskt, säger Anna Björn på Baltic Sea Science Center.

Byggnaden har placerats bredvid Galejan för att smälta in i omgivningen. Fasaden är byggd med hållbara naturmaterial i betong, glas och trä och nu återstår bara del markarbeten innan invigningen den 11 april.