Hem Betonggalan Måndagsbloggen: Fram med de unga och tunga!

Måndagsbloggen: Fram med de unga och tunga!

Dennis Schakel, Tyréns, vinnare av Ung&Tung 2018.

Ung&Tung är vårt coolaste pris på Betonggalan. Där prisar vi våra framtida medarbetare, de som är på väg upp, dem som vi vill ha kvar.

Ung&Tung introducerades 2014 då hela Betonggalan hade Ung&Tung som tema. Då vann David Johansson, Sweco, efter att samtliga jurymedlemmar i alla de olika kategorierna röstat fram honom.

Året därpå vann Jonas Hesselroth, Kynningsrud Prefab, och nu utsågs vinnaren genom öppen röstning. Sen dess har ingen kategori fått fler röster än just Ung&Tung. De nominerade är föredömliga att marknadsföra sin nominering och således även föredömliga att marknadsföra Betonggalan och vår bransch. Lär av dem.

År 2016 fick vår betonghund Berit, som fått agera pris sen starten 2010, pension och istället kom den ursnygga betongblandaren in som statyett. Den är designad av Tove Adman, en av Sveriges bästa designers, och efter en namntävlan fick den namnet Roger. Efter mig. Efter grundaren av Betonggalan. Självklart, tycker jag… Therese Hellman, Skanska, en äkta betongare som fortfarande står ute på byggena, vann Roger det året.

Ingen blev gladare än Jemi Gabro, Skandinaviska Byggelement, som vann Ung&Tung 2017. Åtminstone utanpå. Han var sprudlande när jag meddelade att han var nominerad och han var rusigt lycklig när han fick sin Roger som vinnare. Ett av mina starkaste minnen från Betonggalans alla år.

Dennis Schakel, Tyréns, är en lysande stjärna på brohimlen. Det tyckte den som föreslog honom till Ung&Tung 2018, en fantastiskt beskrivning som följde med honom i både nominerings- och vinnarmotiveringen. Jag tror han är det också.

Nu letar vi 2019 års unga och tunga. De finns där ute hos er. Glöm inte bort dem, nominera dem. Senast den 15 mars. Kriterierna lyder: ”Person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen.” I år utses vinnaren av juryn bestående av Tove Lindblad, Trimble, Jennifer Baser, Betongindustri, och Michelle Trochez, Tengbom, efter att de nominerade presenterat sig under vår kunskapsdag den 12 september.
Skicka era förslag till mig: roger@betong.se

Sponsor för Ung&Tung är Prefabsystem.