Hem Okategoriserade Norton Clipper lanserar bandsågar för betong

Norton Clipper lanserar bandsågar för betong

bandsåg

Norton Clipper lanserar ett sortiment av bandsågar för lättbetong, isolersten i tegel, betong och andra mjuka byggnadsmaterial. Det omfattar modellerna CB311, CB511 och CB651 som har olika maximala såghöjder.

– Tack vare Norton Clippers kompletta sortiment av bandsågar kan vi nu erbjuda maskiner med hög säkerhet, bra arbetsmiljö och enkel användning för operatören, säger Henrik Falk, försäljningsansvarig på Saint-Gobain Abrasives AB, i ett pressmeddelande.

CB311 är den minsta bandsågen i sortimentet. Den är gjord för torrkapning av lättbetongblock och har en maximal såghöjd på 310 mm. Den ska vara ergonomisk och kompakt och enkel att transportera. CB311 är försedd med dubbla dödmansgrepp för att öka säkerheten vid användning.

CB511 och CB651 är avsedda för sågning av lättbetongblock. De kräver 230 V vilket möjliggör användning på arbetsplatser där endast hushållsel finns att tillgå. CB511 och CB651 sågar material med en såghöjd av 500 respektive 645 mm. Båda modellerna är utrustade med en säkerhetsströmbrytare som stannar bandet efter varje snitt för ökad säkerhet för operatören.

CB511 och CB651 har galvaniserat sågbord och det är fällbart för att underlättar transporter och lagring. Båda modellerna är försedda med lyftring, dubbla lyftskenor och hjul så de kan förflyttas med kran, truck eller för hand.