Hem Okategoriserade Förnyat förtroende för Abetong

Förnyat förtroende för Abetong

slipers

Abetong fortsätter att vara Trafikverkets enda leverantör av betongsliprar till växelspår. En order på 160 miljoner för de kommande fyra åren är resultatet av en nästan åtta månader lång upphandling med hård konkurrens.

– Det här är en mycket viktig order för oss och inte minst för vår slipersfabrik i Vislanda. Den innebär att sysselsättningen vid fabriken tryggas i ytterligare minst fyra år framåt, konstaterar Ulf Malmqvist, marknadschef för sliprar på Abetong.

Ramavtalet avser tillverkning och leverans av alla sliprar till Trafikverkets växelspår, en annan typ av sliprar än till vanliga huvudspårsliprar. Avtalet sträcker sig över fyra basår med optionsrätt för Trafikverket att förlänga med ytterligare 2+2 år och ersätter det befintliga ramavtalet den 1 oktober. Om Trafikverket utnyttjar sina optionsår så innebär det nya avtalet en kontraktssumma på cirka 160 Mkr.

– Det här är ett gott betyg till hela vår personal som jobbar med betongsliprar; produktion, utlastning, marknad och utveckling, säger  Ulf Malmqvist och fortsätter:

– Det ger oss ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, vilket vi i och för sig redan vetat i och med Trafikverkets årliga leverantörsutvärderingar, där vi alltid nått högsta betyg.

Abetong, som varit leverantör av betongsliprar till Trafikverket sedan 1950-talet, har hela tiden varit den enda svenska tillverkaren av växelspårsliprar.