Hem Fråga Experten Fråga Experten: Fylla igen i hålen i väggen?

Fråga Experten: Fylla igen i hålen i väggen?

Fråga Experten

Vi fick in vatten i källaren under ett skyfall i somras och när vi rev den utreglade väggen fick vi se hål i väggen nere vid golvet (tydligen från kilar som användes vid bygget). Nu vill vi fylla igen hålen och tar gärna emot förslag på hur vi ska göra och vad vi ska använda.
/Henrik

Större lagningar kan göras med expanderbetong eller finbetong, och mindre med husfix eller liknande cementbaserade produkter. Dessa produkter finns att köpa hos välsorterad bygghandeln. Smala sprickor brukar tätas med injetering, men tror inte detta är nödvändigt i ditt fall. Ofta försöker man få till tätheten på väggens utsidan och att vattnet leds bort med dräneringen.

Innan du lagar se till att håligheten är väl rengjord, och gärna något fuktig när du fyller ut hålet.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Concrete Group