Hem Okategoriserade NCC bygger ut E12

NCC bygger ut E12

ncc

NCC bygger på uppdrag från Trafikverket ut väg E12 som en del av den nya ringleden runt Umeå. I uppdraget ingår bland annat att bygga tio broar och ordervärdet uppgår till runt 400 miljoner.

– Med det utbyggda vägnätet blir det mindre biltrafik i centrum och därmed bättre miljö och renare luft i Umeå. Som tidigare Umeåbo känns det extra bra att bidra till en bra stadsmiljö, säger Henrik Löfgren, divisionschef på NCC, i ett pressmeddelande.

NCC kommer att anlägga sju kilometer ny väg och tio broar varav fyra tågbroar. En viktig aspekt är logistiken då arbetet bedrivs i närhet till befintlig bebyggelse.

– Projektets olika utmaningar ställer krav på god planering för att minimera störningarna och skapa en säker trafikmiljö för trafikanter och en säker arbetsmiljö för dem som arbetar i projektet. Något vi har stor erfarenhet av, säger Anders Gard, produktionschef på NCC Infrastructure.

Arbetet beräknas vara klart tredje kvartalet 2021.