Hem Okategoriserade Trafikverket häver kontrakt med LSAB

Trafikverket häver kontrakt med LSAB

Lovön

Trafikverket häver kontraktet med LSAB (Lovön samverkan AB) som bygger tunneldelarna för E4 Förbifart Stockholm på Lovön. Grunden för hävningen är kontraktsbrott avseende framförallt arbetsmiljö.

– Vårt uppdrag är att bygga bergtunnlarna i E4 Förbifart Stockholm enligt tidplanen, till rätt kostnad och till rätt kvalitet på ett sätt som uppfyller kraven på en säker arbetsmiljö. En säker arbetsmiljö är den enskilt viktigaste frågan i projektet och efter att ha utvärderat entreprenörens arbetsmiljöarbete under en lång tid har Trafikverket landat i detta beslut, säger Johan Brantmark, projektchef för E4 Förbifart Stockholm, i ett pressmeddelande.

Trafikverket kommer nu att göra en ny upphandling av de återstående arbetena. I dagsläget finns inga besked om vilka tids- och kostnadskonsekvenser detta kommer att få för projekt E4 Förbifart Stockholm.