Hem Betongbruden Nattjobb med Betongbruden

Nattjobb med Betongbruden

Betongbruden

Nattjobb! 

Klockan ringde 22.45, jag kravlade ur sängen med ett stön. “Vad fasen ska det här vara bra för”? Sätter på vattenkokaren och ser till att få på mig jobbarkläder och gör mig i ordning inför nattens äventyr. Tar med en macka och en termomugg med te och glider in på jobbet till tonerna av Dolly Partons “9-5”, lagom ironiskt.Klättrar in i betongbilen vid 23.30 och blåser igång alkolåset. På med värmen och förbereder färdskrivaren. Startar komradion och ropar upp fabriken. Meddelar att jag tänkte åka och tanka. De svarar att jag får göra vad jag vill, vilket visar sig inte vara riktigt sant när jag föreslår att jag skulle åka hem och fortsätta sova. Kommer tillbaka och går upp till övriga nattugglor i blandarrummet.
 Mitt första lass var med “sluring” som är en lös blandning av cement och vatten som har som syfte att smörja slangarna på slangpumpen för att motverka stopp. Lossar på några få minuter och sen ner till fabriken igen. Under tiden har kollegan börjat lossa första lasset. Det gick finfint så jag lastar nästan direkt och åker in med mitt lass. Även mitt lass går fint att lossa, skönt!


Rullar hemåt genom ett väldigt tomt Stockholm. Jag må vara en lantistjej, uppfödd på en hästgård på landet, men Stockholm på natten är något speciellt. Lyssnar på någon bra musik, till exempel Red Hot Chili Peppers “Californication” eller Daughtrys “I´m going home” och rullar lugnt bland alla ljus i natten.

 Egentligen gillar jag inte nattjobb, åtminstone gjorde jag inte det förr. Mådde bara illa, men nu för tiden verkar det funka bättre. Jag har jobbat två nattpass på två veckor nu och det blir nog flera. Och känslan av att få åka hem och lägga sig när andra åker till jobbet är rätt underbar!


Åsa “Betongbruden” Karlström