Hem Okategoriserade Stort intresse för tågdepån i Kärråkra

Stort intresse för tågdepån i Kärråkra

Helene Persson och Jenny Sandgren
Förmiddag i P4 Kristianstads Helene Persson och Jenny Sandgren. Foto: Linotol.

Det är inte bara BetongTV som gör reportage om den blivande tågdepån i Hässleholm. Nyligen besökte P4 Kristianstad Kärråkra för ett inslag om projektet och bygget av Sveriges modernaste tågdepå.

Arbetet pågår för fullt och hittills har närmare 10 000 kubikmeter betong gått åt. Cirka 200 yrkesarbetare och 35 tjänstemän deltar i projektet där Linotols arbeten och entreprenad ska färdigställas under 2019.

Totalt handlar det om 26 000 kvadratmeter fördelat på fem byggnader och ett antal järnvägsspår för att kunna att serva drygt 110 Öresundståg med allt från reparation, städning till hjulsvarv och verkstad. Enligt beräkningarna kommer tågdepån att skapa ett hundratal nya arbetstillfällen.

Hör P4 Kristianstads inslag här >>