Hem Hållbarhet NCC bygger 111 lägenheter i Täby

NCC bygger 111 lägenheter i Täby

Översikt över Cykelverkstaden. Illustration: Brunnberg Forshed.

I samverkan med Riksbyggen bygger NCC Brf Cykelverkstaden i nya stadsdelen Täby Park i nordöstra Stockholm. Husen ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver och fasaderna består av betongelement för energibalans och akustikisolering.

– Satsningen i Täby Park är en av de största som Riksbyggen gör i Stockholmsområdet just nu. Vi tar med oss vårt stora kunnande kring hållbarhet när vi nu i samarbete med NCC skapar levande kvarter med närhet till både Stockholm och till naturen, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbyggen Bostad, i ett pressmeddelande.

Bostadsrättsföreningen Cykelverkstaden omfattar 111 yteffektiva bostadsrätter som fördelas i tre huskroppar. Husen förenas genom loftgångar kring en atriumgård med sittplatser, planteringar och belysning. Takterrassen har utsikt över Täby Park och på gatuplan planeras för ett café och en cykelverkstad.

– Genom nära samverkan i partnering, som bygger på en långsiktig och öppen dialog, får vi erfarenhetsåterföring mellan alla inblandade parter. Vi har skapat kvarter som främjar spontana möten och ytsmarta lägenheter i en kommun med ett stort bostadsbehov, säger Cathrine Velin, projektchef på NCC Building Sweden.

Fasaderna av betongelement får en varm gul färg och skapar ett bra klimatskal med låg energiförbrukning som möjliggör en miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad Silver. Markarbeten kommer att inledas under våren och första inflyttning är beräknad till december 2020.