Hem Okategoriserade Hängmattan får miljövänlig prefabstomme

Hängmattan får miljövänlig prefabstomme

Kvarteret Hängmattan 1
Kvarteret Hängmattan 1 i Lund. Bild: Krook & Tjäder.

Arkitektbyrån Krook & Tjäder och byggentreprenören Resona Utveckling har fått bygglov för bostadskvarteret Hängmattan 1 i Lund. Planen är att använda en miljövänlig stomme från Resonas egen prefabfabrik.

– Vi har haft ett gott samarbete med Krook & Tjäders arkitekter och landskapsarkitekter där de gestaltat ett nyskapande bostadskvarter i ett av Lunds nyaste och attraktivaste bostadsområden. Vi vill skapa bostäder av högsta kvalitet men med ett litet klimatavtryck. Bland annat planerar vi att använda oss av en miljövänlig stomme från vår egen prefabfabrik med halva klimatavtrycket mot en traditionell betongstomme, säger Sam Giertz på Resona Utveckling.

Byggprojektet innefattar 41 lägenheter fördelade inom tre huskroppar och kommer utgöra en entré till den nya stadsdelen Solbjer inom Brunnshögsområdet. I kvarteret ryms en stor variation av bostäder mellan 1-4 rum och kök, varav några i etage.

– Vi är stolta över bostadsprojektet Kvarteret Hängmattan 1 där vi fått förtroendet att rita både hus och landskap, vilket ger en konceptuell helhet, säger Stina Froste, arkitekt på Krook & Tjäder.

Under våren genomförs projekteringen och byggstart beräknas till sommaren 2019.