Hem Betongbruden Betongbruden: Att ersätta sig själv

Betongbruden: Att ersätta sig själv

Betongbruden

Planen för dagen var att jag skulle åka runt till ett par betongfabriker på södra sidan Stockholm och läsa av lite färdskrivare samt göra en liten fordonskoll på våra bilar.

Egentligen skulle jag ha kört, men eftersom vi hade mer bilar än jobb så skulle jag jobba med detta och någon annan köra istället för mig.  Jag var på plats på fabriken i Kungens Kurva vid 06.15. Började kolla bilar och var nästan klar för att åka vidare till den andra fabriken när telefonen ringer. Det visar sig att vår transportledare hade glömt att ersätta mig så jag fick dra igång betongbilen och göra mig klar att ersätta mig själv!

Första lasset var till en slangpump i Årsta. Dit körde vi injekteringsbetong, vilket är som en väldigt lös soppa. Jag lossade fem kubik på 14 minuter vilket är personligt rekord.  I vanliga fall tar det allt från nån halvtimmer till två-tre timmar.

Förklarade för fabriken på vägen tillbaka  att jag måste ha rast senast 12.15 för att hålla mig laglig. Trots det så lastade de ett lass som man inte behövde vara något geni för att räkna ut att jag inte skulle hinna köra innan dess. Lite irriterad åkte jag in till Frescati, strax bredvid Naturhistoriska museet. När jag kom dit var inte pumpen klar för jobb, så nu försvann den absolut sista möjligheten att hinna tillbaka i tid.  Lossar så småningom och hinner med tre minuter tillgodo avsluta och köra ut från bygget. Ropar upp fabriken och talar om att jag måste stå i 30 min innan jag kan åka tillbaka och ta lunch.

Nu hade de väl inte överdrivet mycket jobb kvar den dagen, men jag tycker att det var väldigt onödigt att skicka mig på ett lass där jag måste stå en halvtimme och vänta i onödan. Inte ovanligt att man hamnar i en sådan här situation och tyvärr så väljer många då att jobba olagligt. Dagen slutade i alla fall finfint, jag käkade Pljeskavica till lunch och sedan fick jag åka och spola och ta helg!

Åsa “Betongbruden” Karlström