Hem Okategoriserade Måndagsbloggen: Inget Årets Bygge för mig!

Måndagsbloggen: Inget Årets Bygge för mig!

Chefredaktör Roger Andersson bloggar varje måndag.

Vi ses på Årets Bygge, skriver Anders Carlén, chefredaktör på Byggindustrin, i sin senaste ledare. Men Anders, det gör vi inte. Inte i år. Och anledningen är helt enkelt att det inte går att ackreditera sig som press till prisutdelningen. Priset delas ut under en middag som vi journalister får betala själv om vi vill bevittna. Sånt gör vi av princip inte.

Annat är det på Arkitekturgalan där Arkitektens chefredaktör Maria Blom skickar personlig inbjudan till dag och middag. Relationerna med samhällsbyggnadsbranschens media är viktig. Den reklam som uppmärksamhet ger i andra medier är värda långt mycket mer än varje krona som den futtiga tusenlappen en middag kostar.

Samtidigt meddelar Byggindustrin att de blir månadstidning. Ett steg vi väntat på. Det har väl inte undgått någon hur svårt de har haft att fylla sina 24 sidor med redaktionellt material? Senaste numret hade hela tre helsidor med egenannonser.

Men helt uppriktigt tycker jag att det ska bli väldigt intressant att se hur de lyckas med sitt månadsmagasin. Jag tror det är rätt väg att gå. Men tufft. Nu måste man gå på djupet. Byggbranschen behöver inte ännu ett glättigt magasin med enkla knäck. Jag önskar dem lycka till!