Hem Okategoriserade BASF lanserar nytt skyddssystem

BASF lanserar nytt skyddssystem

BASF

BASF presenterar en innovativ produkt för skydd av betongkonstruktioner i extrema avloppsvattenmiljöer. MasterSeal 7000 CR från Master Builders Solutions baseras på en ny teknik.

– Vår nya Xolutec-teknik kombinerar fördelarna från olika kemiska produkter och därmed utgör en helt unik lösning. När materialet blandas på arbetsplatsen bildas en speciell tvärbunden, ogenomtränglig produkt som förbättrar materialets allmänna egenskaper, säger Roland Nowicki, vice ordförande för BASF Construction Chemicals Europe, i ett pressmeddelande.

Påverkan från avloppsvatten i uppsamlingsnät och behandlingsanläggningar kan medföra snabb nedbrytning av betongytor och korrosion av armering och stålkonstruktioner. MasterSeal 7000 CR har anpassats för de extrema förhållanden som förekommer i förbehandlings- och luftningstankar, rötkammare och avloppsrör.

Produktens dynamiskt och statiskt spricköverbryggande egenskaper ska skydda betongen även när det har uppstått icke-strukturella sprickor och förlänger på så sätt konstruktionens livslängd. En annan fördel hos den nya plasttekniken är enligt BASF toleransen mot fukt, både i underlaget och i omgivningen.

– Vi är glada att kunna lansera ett unikt system med dokumenterade egenskaper, som erbjuder branschen en lösning som i hög grad förlänger livslängden på betongkonstruktioner, säger Markus Scherler, affärsområdeschef på BASF.