Hem Okategoriserade Beräkningsmjukvara ska öka produktiviteten

Beräkningsmjukvara ska öka produktiviteten

profis

Profis Engineering är det senaste tillskottet i Hiltis serie av Profis-program och består av åtta programvarumoduler för beräkningar av specifika konstruktionsprojekt.

– Denna nya generation av programvaran ger stora produktivitetsvinster för branschen och svarar upp mot många av de utmaningar våra kunder står inför. Särskilt när det gäller dimensionering av komplicerade förband mellan stål och betong. säger Linda Larsson, teknisk chef på Hilti, i ett pressmeddelande.

Profis Engineering ska ökar produktiviteten markant genom att förenkla komplicerade beräkningsmoment och möjliggöra för konstruktörer att dimensionera hela anslutningen mellan stål och betong. Grundmaterial, infästningsplåt, anslutande profil och svetsar kontrolleras för att ge rätt lastförutsättning för själva infästningsberäkningen som sedan presenteras i en dokumentationsrapport.

– Tio år efter att vi lanserade vårt förra Profis-program är vi nu mycket glada att kunna lansera Profis Engineering, säger Linda Larsson.

Profis Engineering är kompatibelt med andra BIM- och CAD-mjukvaror såsom Tekla. Därmed kan man överföra data och exportera och hantera 3D-modeller i betong och stål direkt utan att behöva omarbeta konstruktionen.