Hem Okategoriserade Peab bygger vårdcentrum i Jönköping

Peab bygger vårdcentrum i Jönköping

vårdcentrum
Från vänster: Hälso- och sjukvårdsdirektör Mats Bojestig,, Mia Frisk, kristdemokraterna och Rachel De Basso, socialdemokraterna.

De första spadtagen är tagna för ett nytt vårdcentrum i Råslätt, en stadsdel i Jönköping. All vård i området ska samlas under ett och samma tak.

– För oss som samhällsbyggare är det väldigt roligt att vi fått förtroendet att bygga Råslätts nya vårdcentrum, som kommer så många i närområdet till nytta, säger Anders Bergeling, regionchef Peab.

Efter flera år av diskussioner gav politikerna i regionstyrelsen klartecken till investeringen hösten 2017. En vårdcentral, folktandvård och familjecentral ska få plats på cirka 5500 kvadratmeter. Byggnaden uppförs på en så kallad neutral zon, där det tidigare har planerats för en bensinmack, och därmed ska inte kringliggande bebyggelse störas. Samtidigt har byggnaden beskrivits som ett landmärke med fyra våningar som kan utökas med ytterligare en våning. I en tidig version av projektplanen fanns även en femte våning med bostäder.

Stommen kommer att utgöras av betong kompletterat med smide och på yttertaket placeras solceller. Projektet beräknas vara färdigställt hösten 2020.