Hem Okategoriserade Fasadgruppen expanderar med Simtuna

Fasadgruppen expanderar med Simtuna

Mikael Karlsson och Björn Selldén
Från vänster: Mikael Karlsson och Björn Selldén.

Simtuna Bygg & Betong Teknik AB ingår numera i Fasadgruppen, som är en rikstäckande helhetsleverantör av hållbara fasader.

– Inom gruppen finns en lång och gedigen erfarenhet av totalentreprenad när det gäller olika typer av betongprojekt och nu blir vi ännu starkare. Simtuna kompletterar övriga bolag i koncernen väl och vi kommer därmed kunna erbjuda kunden ett ännu bredare utbud av tjänster, säger Pål Warolin, vd för Fasadgruppen.

Simtuna, med huvudkontor i Bro, bedriver sin verksamhet i Stockholm med omnejd. Kunderna består till största delen av bostadsrättsföreningar och för verksamhetsåret 2018 uppgick omsättningen till cirka 65 miljoner kronor.

– Vi har lång och gedigen erfarenhet inom betongarbeten och därmed ett upparbetat kontaktnät med långsiktiga samarbetspartners och kundrelationer. Fasadgruppen och Simtuna kompletterar varandra mycket väl och jag tror att vi tillsammans blir ett ännu bättre och tryggare val för kunden, säger Björn Selldén, vd för Simtuna.

Bolaget kommer även i fortsättningen att driva och utveckla verksamheten. Ledningen sitter kvar och ska även verka inom Fasadgruppen som delägare.