Hem Okategoriserade Biorenare i betong en finsk succé

Biorenare i betong en finsk succé

Vestelli

Biorenare i betong har blivit en storsäljare på den finska marknaden. Nu lanserar Vestelli sina BDT-lösningar i Sverige.

– Vår standardbiorenare för ett och två hushåll är tillverkad i betong och är självförankringsbar. För kunden är det ett väldigt enkelt system att hantera. Ser man bara till att luftpumpen fungerar och tömmer slam en gång om året har man ett välfungerade system, säger Stefan Wasström, landsansvarig på Vestelli.

Vestelli arbetar uteslutande med system för BDT-rening (bad-, disk- och tvättvatten) och produkterna är utvecklade för att klara det nordiska klimatet. Företaget lanserar nu flera BDT-renare i olika storlekar, avsedda för såväl sommarstugor som campingområden och samfälligheter. Den svenska marknaden erbjuds även en extra låg modell, enligt önskemål från bergiga områden.

– En biorenare har flera fördelar jämfört med traditionella lösningar, vilket gör den till ett tryggt val för alla parter. Entreprenörerna i Finland gillar vår produkt, eftersom den är enkel, trygg och snabb att installera.

Flera kommuner har redan godkänt Vestellis produkter och dokumentationen som krävs för godkännande finns tillgänglig. Produkterna säljs via mindre grossister och återförsäljare i Sverige.

– Vi har redan nu klart med ett flertal återförsäljare. Tanken är att vi ska etablera ett seriöst återförsäljarnätverk över hela Sverige, säger Stefan Wasström.